Събития
1oflads
Кръгла маса "Играй и учи"ПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

m-tel-grant"Сред ключовите думи, опора на текста, учениците избират : аз, обичам, училище, приятели. И за да не изпаднем в сляп възторг, ще споменем и откровението на ученичка при демонстративното самопредставяне и отказ да коментира любим герой от прочетена книга, ако изобщо смята четенето за ценност. Както и да тълкуваме този факт, проектът е трибуна за заявяване на самоличност. Най-големият успех! Друг успех е литературното говорене за литература.". С тези думи обобщи наблюденията си върху ефектите на проект "Приятно и полезно" оценителят на учениците, включени в него, Райна Георгиева по време на кръглата маса "Играй и учи" ,провела се на 24 юни 2011 година. Кръглата маса събра близо 20 начални учители и преподаватели по български език и литература от основни и средни училища в общините Дупница и Бобошево, за да представи чрез видео, драматични интерпретации и обобщен доклад за напредъка на включените в "Приятно и полезно" ученици постигнатото от проекта.U4ITELI

Целта на инициативата на сдружение "Партньори - Дупница", подкрепена от основните училища "Христо Ботев", с.Самораново, и "Св.св.Кирил и Методий", с Яхиново, бе да повиши уменията за писмено и устно общуване на децата в начален и основен етап на образование. Проектът се осъществи благодарение подкрепата на Програма "М-Тел Грант", финансирана от Мобилтел ЕАД. "Заключенията от доклада на  г-жа Георгиева дават основание на екипа да вярва, че е постигнал своите задачи" - отбеляза координаторът, Георги Илиев. Анализът на оценителя сочи, че  голяма част от учениците, които са работили по проекта, са подобрили възможностите си за създаване на собствен текст с определена цел и в определен предварително обем, имат добър правопис и пунктуация.

 
1oflads
Ученически вестникПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

m-tel-grantУчениците от ОУ "Св.св.Кирил и Методий", с.Яхиново, направиха свой вестник. Вестникът е резултат от работата им в проект "Приятно и полезно", изпълняван от сдружение "Партньори - Дупница" в сътрудничество с училището и благодарение подкрепата на Програма "М-Тел Грант".  Госпожа Цветанка Русинова, обучител на групите в училището, разказва: "В началото ІІ група / VІІ- VІІІ/ имаха занимания "Млад журналист", защото така започва и учебния материал по български език за VІІ клас. Писахме статии и репортажи, вземахме интервюта. Първоначалната идея беше да се направи ежемесечник за училищния живот. По-късно решихме в рамките на 8 страници да разкажем какво се случи по време на проект "Приятно и полезно",  като се включиха и деца от І група - V клас. Всички, които списваха вестника, са и непосредствени участници в събитията. Използвахме компютърна програма от офис - пакета. Решихме, че вестничето е последната  изява, с която ще бъдат зарадвани участниците и техните родители. Вестникът завършва с благодарност от децата за възможността да учат и да се забавляват в рамките на проект "Приятно и последно". Автори на материалите са Иво Славчев, Даниел Бански, Емил Симеонов, Светлин Чавдаров- VІІ кл, Светлана Андонова и Латинка Тодорова- VІІІ клас и Ванеса Венциславова, Петя Минева, Моника Емилова- V клас". Изданията са приложени като файлове към настоящата публикация. Приятно четене!

Тази публикация е осъществена благодарение подкрепата на Програма "М-Тел Грант", финансирана от Мобилтел ЕАД. Изразените в нея становища са на авторите и не отразяват непременно мнението на Мобилтел ЕАД.

 
1oflads
Ученичка от "Приятно и полезно" с първо място от национален конкурсПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

m-tel-grantПърва награда за участничка в проект „Приятно и полезно” на Националния конкурс „От раждането до годежа”.

NAGRADA_SVETLA

През месец май 2011година, Националният дворец на децата – София организира Национален конкурс под наслов „От раждането до годежа”, свързан с проучване на фолклорната традиция. Това е нов конкурс, който се провежда за първи път. В рамките на  дейностите по проект „Приятно и полезно”, които също включват проучвателна дейност, ученичката от VІІІ клас на ОУ "Св.св.Кирил и Методий", с.Яхиново, Светлана Андонова, участва с разработка за лазарските обреди и песни.

Прикачени файлове:
Изтегли този файл (Български момински обичаи.doc)Български момински обичаи[Автор: Светлана Андонова]1640 Kb
 
1oflads
МОМН награждава наши обучителиПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

 m-tel-grantМинистерството на образованието, младежта и науката (МОМН) награди за развиване на извънкласна дейност в училище в малко населено място обучителя ни по проект "Приятно и полезно", Валентина Грънчарова. Госпожа Грънчарова ръководеше групата на най-малките ученици по проекта - тези от втори клас - в ОУ "Христо Ботев", с.Самораново. Престижното отличие бе връчено по време на Асамблеята на детското и младежко творчество, провела се в курортния комплекс “Албена” в началото на месец юли. Грънчарова бе част от 120-те педагози от цялата страна, обменили опит за работа с ученици по проекти за подобряване на техните знания и умения в различни области на образованието.

Balia_Diplom  

 
1oflads
Забавни начини за ученеПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

m-tel-grantВ ежедневната си работа с учениците по проект "Приятно и полезно" нашите обучители търсят ефективни начини за творческо участие на децата в занятията. Убедени, че само чрез личното и активно включване в това, което се прави те могат да подобрят уменията си да общуват, преподавателите разработват различни помощни материали. Към настоящата публикация прилагаме онези от тях, които преподавателите ни считат, че могат да бъдат от полза  на техните колеги и всички с интерес към темата. Те разчитат и на споделянето на опит в прилагането на подобни методи за подобряване обучението на децата и младежите по български език и литература чрез коментарните секции в страницата на "Приятно и полезно" и секцията на проекта във форума на сайта.    

Проект "Приятно и полезно" се изпълнява от сдружение "Партньори - Дупница" в сътрудничество с ОУ "Христо Ботев" - с.Самораново и ОУ "Св.св.Кирил и Методий" - с.Яхиново благодарение подкрепата на Програма "М- Тел Грант", финансирана от Мобилтел ЕАД.

 

 

Изразените в тази публикация становища са на автора и не отразяват непременно мнението на Мобилтел ЕАД 

Прикачени файлове:
Изтегли този файл (Ka6ta na bukvite_za ocvetiavane.doc)Къща на буквите за оцветяване [Автор: Ангелина Минчева, обучител ІІ група - Самораново]153 Kb
Изтегли този файл (KN.-SA6T. IME.doc)Книжка за съществителното име - упражнения [Автор: Ангелина Минчева, обучител ІІ група - Самораново]949 Kb
Изтегли този файл (Knizka_priatelstvo.doc)Книжка за приятелството[Автор: Ангелина Минчева, обучител ІІ група - Самораново]448 Kb
Изтегли този файл (Книжка с басни.doc)Книжка с басни [Автор: Ангелина Минчева, обучител ІІ група - Самораново]952 Kb
 


Страница 1 от 2

Сподели

Профили на 1oflads

Youtubvbox7soundcloud

Случайна снимка

Обяви

УРОЦИ ПО КИТАРА И БАРАБАНИ

за запитвания и записване тук