Вероника
Дядовата ръкавичкаПДФПечатЕ-мейл
Написано от Вероника

 m-tel-grant„Дядовата ръкавичка” на Елин Пелин се оказа едно от любимите произведения на учениците от втори клас в ОУ "Христо Ботев", с.Самораново, участващи в първа група по проект "Приятно и полезно". Обучителят им Валентина Грънчарова ни разказа:

 ”Реших да драматизирам приказката и да я посветя на Деня на детската книга-2 април. Тъй като 2 април - Денят на детската книга - е по време на пролетната ваканция, кукленото представление насрочихме за 14 април. То беше представено пред деца от предучилищната група.

Продължавам традицията да се запознаваме с популярни български детски автори. След Ран Босилек и „Патиланско царство”, Йордан Радичков и „Ние, врабчетата”, посветих няколко занимания на приказките в рима на Елин Пелин. Те много допаднаха на малките ученици, а „Дядовата ръкавичка” още веднъж покори детските души с приказните си герои и разказа в стихотворна форма.

Съсредоточихме се върху дикцията и артистизма при разиграване на приказката. Фактът, че  е написана в рима прави възпроизвеждането й от учениците много по-лесно. В процеса на разиграване на ролите много от учениците усвоиха репликите на всички герои в приказката, а има и такива, които могат да рецитират цялата приказка. Отново съчетах литературното произведение с музикално изпълнение, тъй като това раздвижва представянето и е по-близко до детската психика. 

Реакцията на децата от публиката показа, че „Дядовата ръкавичка” все още е една от любимите приказки на нашите деца! Приятно гледане:


Тази публикация стана възможна благодарение подкрепата на Програма "М -Тел Грант"

Изразените тук становища са на автора и не отразяват непременно мнението на Мобилтел ЕАД.

Прикачени файлове:
Изтегли този файл (ДЯДОВАТА  РЪКАВИЧКА сценарий.doc)Дядовата ръкавичка [Сценарий на драматизацията, изготвен от В.Грънчарова]170 Kb
 

Сподели

Профили на 1oflads

Youtubvbox7soundcloud

Случайна снимка

Обяви

УРОЦИ ПО КИТАРА И БАРАБАНИ

за запитвания и записване тук