На финала (изходните тестове и оценката)

Как се подобряват езиковите компетентности чрез креативността? Това бе задачата, която трябваше да р...

Кръгла маса "Играй и учи"

"Сред ключовите думи, опора на текста, учениците избират : аз, обичам, училище, приятели. И за ...

Заедно четем и играем

"Заедно четем и играем" е занятие игра по идея на обучителя ни Цветанка Русинова, осъществено в ра...

Ученически вестник

Учениците от ОУ "Св.св.Кирил и Методий", с.Яхиново, направиха свой вестник. Вестникът е резулта...

Слонът на българската граматика

В своето изследване на езиковите неправилности "1001 езикови гафа, или Кучетата си лаят, керван...

  • На финала (изходните тестове и оценката)

  • Кръгла маса "Играй и учи"

  • Заедно четем и играем

  • Ученически вестник

  • Слонът на българската граматика

1oflads
Знай своя род и език!ПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

programa_grant  ЗНАЙ СВОЯ РОД И ЕЗИК! 

 

На 29 октомври 2010 в ОУ „Св.св.Кирил и Методий” – с.Яхиново, учениците от групите работещи по проект „Приятно и полезно” направиха малко тържество за своите връстници и учители по повод Деня на народните будители – 1 ноември. Събитието „Знай своя род и език!” включваше презентации за видни личности от Възраждането, игри с публиката върху изучавания материал по български език и литература, граматически състезания между групи от включените ученици.


 

bscap0091

 

„Това е „тренировка” за изявите ни по проекта” –коментира инициативата на учениците си обучителят Цветанка Русинова. Знаете, „Приятно и полезно” се изпълнява от сдружение „Партньори – Дупница” в сътрудничество с училището в село Яхиново и училище „Христо Ботев” в село Самораново, благодарение на Програма „М-Тел Грант”, финансирана от Мобилтел ЕАД. Социалната програма на телекома се реализира за трета поредна година. Проектът „Приятно и полезно”, както и другите, получили финансиране от Програма „М-Тел Грант” тази година, трябва да подпомогнат усилието на Мобилтел ЕАД да допринесе за подобряване на образованието, езиковата и социалната грамотност на младите хора в България.

Събитието в Яхиново бе вътрешноучилищно тържество, което участниците в нашия проект осъществиха. Училището осигури почетни грамоти за отборите и награди за активните играчи от публиката. Колегите на г-жа Русинова не скриха приятната си изненада от активното участие на децата в събитието. „Виждаме ги извън стаите, в които текат заниманията и разбираме, че дейностите по този проект им дават прекрасна възможност да бъдат по-добри в изявите си пред публика, да говорят и представят мисълта си по-добре” – отбелязват те. Именно участието на нашите деца и вдъхновените на нашия обучител ни накараха да направим филм за това събитие. Приятно гледане!


                        

В рамките на проект „Приятно и полезно” ще бъдат реализирани още 2 открити урока по теми избрани от включените ученици и разработени с помощта на техните обучители. Видеоматериалите от тези събития ще можете да гледате пак тук.

 

Настоящата публикация е свързана с изпълнението на проект „Приятно и полезно”, осъществяван благодарение подкрепата на Програма „М-Тел Грант”, финансирана от Мобилтел ЕАД.

Изразените в нея становища са на автора и не отразяват непременно мнението на Мобилтел ЕАД.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Сподели

Профили на 1oflads

Youtubvbox7soundcloud

Случайна снимка

Обяви

УРОЦИ ПО КИТАРА И БАРАБАНИ

за запитвания и записване тук