1oflads
ГлаголътПДФПечатЕ-мейл
Написано от 1oflads

m-tel-grant"Глаголът е дума, която означава действие или състояние, свързано с глаголното лице..". Това пише  в учебника по български език. Но за какво става реч?! Още по-странни са свързаните с тази "дума" думички като глаголно лице, число на глагола, вид на глагола или глаголно време -последното направо не може да му се хване краяUndecided. Може ли изобщо някой да обясни защо и какво значат тези думи и защо, изобщо, трябва да се занимаваме с тяхYell.

Оказва се, че има такива ентусиастиSurprised Учениците от втора група в ОУ "Христо Ботев", с.Самораново, и обучителят им, Ангелина Минчева, отделиха над 10 часа от заниманията си по проект "Приятно и полезно" през месец април, за да разберат загадките на глагола. И да си обяснят защо е важно, все пак, той да се познава. Настанете се удобно и вижте филмчето - със сигурност ще е приятно, а и ..полезноWink

 

Тази публикация е направена благодарение подкрепата на Програма "М-Тел Грант", финансирана от Мобилтел ЕАД. Изразените в нея становища са на автора и не отразяват непременно мнението на Мобилтел ЕАД.

Прикачени файлове:
Изтегли този файл (DYADO I RYAPA-SAVR.PR..doc)Дядо и ряпа [Сценарий на урочната пиеса ]162 Kb
Изтегли този файл (KN-GLAGOL (1).doc)Книжка за глагола [Помощно пособие за изпълнение на задачите по урока]359 Kb
Изтегли този файл (UROK-GLAGOL.doc)Сценарий на урока [Автор: Ангелина Минчева, обучител ІІ група - Самораново]270 Kb
 

Сподели

Профили на 1oflads

Youtubvbox7soundcloud

Случайна снимка

Обяви

УРОЦИ ПО КИТАРА И БАРАБАНИ

за запитвания и записване тук